Ànec mut

Tot i que l’espècie és originària de l’Amèrica tropical, des del segle XVI es cria a les zones rurals que hi ha al voltant de Vilafranca del Penedès.

Des de l’any 1994, l’ànec mut ostenta la denominació oficial de Producte Alimentari del Penedès a Vilafranca Se’l dedica a la producció de carn, de tast intens i molt agradable, de carn blanca i sense gaire greix, gràcies a la seva alimentació, a base de cereals. Sol tenir-se en locals amb espai obert i la seva criança mai no passa dels seixanta dies.

Entre els plats de cuina catalana, destaca el magret amb coulis de fruits vermells del bosc, i el rostit amb prunes i pinyons.

Comarca: Alt Penedès
Província: Barcelona
Temporada: Tot l’any

Gall negre del Penedès

De carn ferma i de color més fosc que l’habitual, el gall del Penedès es cria en plena llibertat durant onze set-manes, amb una alimentació natural rica en gra, fet que potencia el sabor de la seva carn.

Pertany a la raça penedesenca negra i millorada. Un cop adults, el plomatge és completament negre, i només les plantes romanen blanques. La seva cria en semi llibertat i la seva dieta basada en blat de moro, soja i derivats i granet de raïm fan que el gall del Penedès presenti una carn i una ossada de gran qualitat, que el fan idoni per tota mena de receptes. Des del 2016, l’Associació de Criadors de la Raça de Gallines Penedesenca compta amb el distintiu de qualitat d’Identificació Geogràfica Protegida Gall del Penedès.

Pollastre del Penedès

El nostre pollastre ros criat a casa, com hem fet sempre. Viu al corral amb l’espai necessari per créixer i córrer lliurement. Amb una criança de com a mínim noranta dies, la seva alimentació a base de cereals (blat de moro, civada, ordi, soja…) el fa un dels millors productes tant per cuinar, com per la nostra salut.